INSTRUKTIONER

Här finns en del instruktioner så att du kan komma igång med dina mejl, kontakter och kalender. Leta upp de instruktioner som gäller för din dator eller enhet. Instruktionerna nedan gäller för användare inom IOGT-NTO, Junis, NSF och Våra gårdar. Har du ett konto genom UNF klickar du i rutan till höger.  

Nå din epost på webben

Du kan nå din epost med nästan vilken enhet som helst på nätet. Klicka på nedan för att komma direkt till Microsoft Office365. Du loggar in med uppgifter som du får via epost: [email protected] och ditt befintliga lösenord. Första gången du loggar in behöver du ange språk och tidzon (för Sverige ”(UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna”)). Har du ett annat Office365-konto, till exempel via jobbet, behöver du logga ut eller använda en annan webbläsare för att komma åt Sobernet. Klicka här för mer hjälp>>.

Konfigurera epost med iOS på iPhone eller iPad

Enklast använder du epostappen för Outlook på iOS. Appen finns att ladda ner på App Store. Du kan också använda det inbyggda epostprogrammet på iPhone och iPad.

Konfigurera epost på Android (Samsung, HTC, Sony Huawei med flera)

Enklast använder du den dedikerade epostappen Outlook för Android. Appen finns att ladda ner på Google Play Butik.Du kan även använda det inbyggda e-postprogrammet i din Android. 

Konfigurera Outlook på datorn

Har du Outlook installerat på din dator kan du använda det för att läsa epost och använda kalender från Sobernet. 

Kortfattat för Windows-användare av Outlook 2013, 2016, 2019: Starta Outlook på datorn. Välj arkiv > Lägg till konto. Ange den epostadress för inloggning som är [email protected]. Logga in med samma lösenord som förut. Behöver du ange serveradress manuellt är den outlook.office365.com. Du kan hitta mer instruktioner genom att klicka nedan.  

Epost för Windows 10

Du kan använda den inbyggda epostappen i Windows 10 för att läsa epost på Sobernet.

Kortfattad instruktion: Öppna appen E-post. Välj Lägg till konto > välj konto Exchange. Ange den epostadress för inloggning som är din sobernet.net-adress och logga in med samma lösenord som förut.

Epost på Apple Mac OS

Du kan använda det inbyggda epostprogrammet på din Apple-dator för att läsa epost på Sobernet.

Kortfattad instruktion: Öppna systeminställningar > välj Internet-konton. Lägg till Exchange. Ange den epostadress för inloggning som är din sobernet.net-adress och logga in med samma lösenord som förut. I nästa ruta väljer du vad som ska synkas till din Mac.

Vidarebefordra din mejl

Har du andra mejltjänster kan vissa ibland vilja vidarebefordra sin Sobernet-mejl. Därför har vi tagit fram en manual för detta.

Varje organisation i Sobernet är ansvariga för deras medlemmars konto.
Klicka här för att kontakta din organisation: Kontakt

Dina personuppgifter och din integritet är viktiga för oss och vi följer respektive organisations integritetspolicy. Läs mer här